XBS przedłuża umowę w Błoniu
XBS Group pozostaje w Błoniu. Firma przedłużyła umowę na wynajem 20 tys. mkw. powierzchni magazynowo-biurowej w Hillwood Błonie II.
2020-07-23, 12:31

Ostatnie miesiące dla wielu firm były szczególnie trudne. Sytuacja związana z pandemią w jednych przedsiębiorstwach przełożyła się na gorsze wyniki sprzedaży, w innych natomiast pojawiły się problemy związane z zapewnieniem płynności dostaw m.in. ze względu na przeniesienie dużej części handlu do e-commerce. W tych trudnych czasach jeszcze wzrosło znaczenie firm, które są w stanie dynamicznie optymalizować łańcuchy dostaw stosownie do okoliczności.

Zintegrowana logistyka odpowiedzią na trudne czasy

XBS Group integruje usługi logistyczne z działaniami wspierającymi sprzedaż, takimi jak m.in. ekspozycja materiałów ekspozycyjnych (POS) w punktach sprzedaży, czy obsługa programów motywacyjnych i lojalnościowych. Przewagą konkurencyjną firmy jest szeroki zakres usług dodatkowych, którymi można uzupełniać magazynowanie i transport. Np. firmy z branży e-commerce chętnie korzystają z takich usług jak fulfillment, dropshipping czy cross border.

W zależności od potrzeb klienci mogą skorzystać z czterech profesjonalnych linii biznesowych.

• XBS Supply odpowiada za obsługę procesów zaopatrzenia.
  • XBS Finance świadczy usługi polegające na przejęciu aspektów finansowych związanych z zakupami i sprzedażą.
  • XBS Services odpowiada za wsparcie w punkcie sprzedaży.
  • Natomiast XBS Logistics zajmuje się kompleksową obsługą łańcucha dostaw, w tym zaopatrzeniem, logistyką wewnątrzmagazynową oraz transportem.

XBS Group swoją strategię rozwoju opiera na nowoczesnej technologii oraz ekologii (firma jest m.in. inicjatorem akcji ekoPOSytywni).

- Ostatnie miesiące były dla naszej firmy bardzo intensywne. Ten czas potwierdził słuszność obranej przez nas strategii dynamicznego rozwoju i stawiania na kompleksowość usług XBS Group. Cieszymy się, że w niepewnych czasach mogliśmy zapewnić klientom wsparcie i potwierdzić stabilność XBS Group poprzez przedłużenie najmu powierzchni w Błoniu – mówi Jacek Kołodziejczyk, Dyrektor Zarządzający XBS Logistics.

XBS w Hillwood Błonie II

Hillwood Błonie II to centrum logistyczne położone w gminie Błonie, w odległości 38 km od centrum Warszawy, w pobliżu drogi krajowej numer 92. W odległości 10 km od parku znajduje się autostrada A2, co stanowi duże udogodnienie związane z dostępnością obiektu oraz transportem. Całkowita powierzchnia magazynowa w Hillwood Błonie II ma docelowo przekroczyć 85 tys. mkw.

W procesie renegocjacji umowy firmę XBS Logistics reprezentowała firma doradcza Cresa Polska.

- Cieszę się, że mogliśmy wspierać XBS Group w czasie, gdy sytuacja zmieniała się z tygodnia na tydzień. Nasza wieloletnia współpraca, a co za tym idzie wyczucie potrzeb klienta, pozwoliła nam na wypracowanie bardzo korzystnych rozwiązań w tych wymagających warunkach gospodarczych – mówi Jakub Kurek, Associate Director w dziale powierzchni przemysłowych i magazynowych firmy Cresa Polska.

Źródło: xbsgroup.pl